woensdag 6 mei 2015

Op bosklassen in Kinrooi, dag één!

Hallo iedereen,

Vandaag zijn we vertrokken op bosklassen J, spannend… !
Eerst een tochtje met de bus, tot we in Leopoldsburg kwamen. Daar bezochten we een museum over de 1ste en 2de Wereldoorlog, we leerden heel wat bij over de soldaten hun kledij, de wapens, de medailles, kanonnen, hoe de soldaten verzorgd werden, … Er was ook een cachot, een kleine cel waar soldaten hun straf moesten uitzitten. We mochten zelfs een toertje maken op het militaire domein waar we echte soldaten van nu aan het werk hebben gezien.


Na het interessante bezoek aan het museum hebben we onze boterhammetjes opgegeten tijdens een geweldige picknick. Zo waren we er terug klaar voor om verder op pad te gaan !


Na de picknick was het tijd voor een boottochtje. We speelden er leuke spelletjes zoals domino van Geronimo Stilton (want dat is natuurlijk ons thema), we maakten mooie tekeningen en we genoten van het mooie uitzicht.

Toen werd het tijd om toch eens te gaan piepen naar ons heem. De bus bracht ons naar een plek, waarvan we als echte bosklassers onze weg zelf moesten zoeken door allerlei weiden en bossen. We kwamen ook kikkers en padden tegen. Tijdens onze wandeling begon het plots te stormen.. Gelukkig was er een lieve boer waarbij we mochten schuilen, en hij had zelfs snoepjes voor ons, dat was echt lief! Gelukkig duurde de storm niet lang, dus konden we verder op weg.


Eindelijk aangekomen in het Woutershof kregen we super-fantastische-prachtige-geweldige-heerlijke soep als voorgerechtje. Het diner waren frietjes, fishsticks en lekkere appelmoes. Het was een heerlijk feestmaal! Want het is hier ook echt feest J !


Als afsluiter speelden we nog een leuk bosspel en zongen we nog liedjes aan een superfijn kampvuur met als verrassing pannenkoeken omdat het de dertigste keer is dat we op bosklassen gaan...

De eerst dag was al een topdag! En het kan alleen maar leuker worden!

Onze verslaggevers,

Melike, Valeria, Sara, Amina en Beria uit het 3de leerjaar