maandag 7 mei 2018

Onze eerste dag op bosklassen 2018!

Dag iedereen!

Vandaag was een spannende dag, want we vertrokken op BOSKLASSEN!
We werden in 6 groepen verdeeld. Elke groep kreeg een kleur.

Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo … BOS – KLAS – SEN. Zo zingen we ons groepsliedje 😊We reden met de bus naar Lier. Daar was een groot zwembad. De ene helft van de kinderen ging zwemmen in het coole zwembad met veel glijbanen, een golfbad, een wildwaterbaan, een buitenzwembad en nog veel leuke dingen. We hebben in ieder geval heel veel lol gehad!


De andere groep ging op stap en leerde kennismaken met Piraat Pallieter. We wandelden doorheen Lier en deden verschillende opdrachten. Per 5 goede opdrachten kregen we een gouden munt. Die hebben we nodig om op het einde van de bosklassen de schatkist te kunnen kopen van de gemene piraat. Gelukkig hebben alle groepjes veel munten verdiend!

Op het einde van de wandeling kregen we van Piraat Pallieter een speeltijd in de super leuke speeltuin. Na een lekkere picknick zijn de groepen gewisseld.

Wanneer iedereen gezwommen en gewandeld heeft, vertrokken we verder naar ons heem. Het is hier groot, leuk, spannend en plezant! Er is zelfs een mini-kinderboerderij met mini-geitjes. En er is ook heel veel plaats om te spelen. We hebben grote kamers en hebben onze bedden netjes opgemaakt.


Tijd om aan tafel te gaan! Eerst een chique receptie met heerlijke groentesoep. Dan kregen we in het restaurant het hoofdgerecht: verse frietjes, zachte fishsticks, overheerlijk appelmoes en gele blubber mayonaise. HMMMMMMMM! Het was precies een feestmaaltijd!

Straks spelen we nog een bosspel en hebben we normaal een kampvuur. Maar jammer genoeg gaat het kampvuur niet door omdat het veel te droog is. Maar het wordt sowieso een super gezellige avond met elkaar. 3 dagen feest, HOERRAAA!Tot morgen!
Uw journalisten:
Diyaku (3B), Rania (4A) en Chaima (4A)