dinsdag 8 mei 2018

Onze tweede dag op bosklassen 2018!

Dag iedereen!
7u20: opstaan! Helemaal klaar voor een nieuwe dag bosklassen. Meteen uit bed en klaar om te gaan spelen. We begonnen de dag met een leuke ochtendgym op veel liedjes!

Als ontbijt kregen we boterhammetjes met confituur, choco, kaas, boter en overheerlijke geklutste eitjes. Na het ontbijt zijn we gaan spelen op de spelwacht. Dat is naast ons heem en daar krijgen we altijd speelgoed van de juffen en meester zoals een bowling, voetballen, tennisracketjes, …Tijd voor een nieuw spel. Per 2 kleurgroepen deden we een activiteit. Elk half uur schoven we door. We gingen van een fotozoektocht over het hele heem, naar het maken van een echte piratendans met een houten been, naar een heus parcours waar we als een echte para over touwen heel klommen. Het was super leuk!Na de activiteiten had iedereen ontzettend veel honger! We kregen alweer een feestmaaltijd met lekker en vooral gezond eten. Wit en bruin brood, hardgekookte eieren, frisse sla, komkommer, tomaatjes en worteltjes. Ook zwanworstjes en een ander vleesje. Voor ieder wat wil, echt super lekker! Sommige kinderen maakten een heerlijke gezonde smos met allerlei groentjes. Allemaal vitamientjes!
Die vitamientjes hadden we zeker nodig! Want we moesten ons klaarmaken voor de dodentocht, de zomer-dodentocht! Stappen door het bos tot een grote open plek waar we allerlei spelletjes speelden. Wel wat vermoeiend voor onze beentjes maar ook echt kei leuk!Wanneer we terugkwamen hadden we groot bezoek: meneer Directeur stond klaar om ons te verrassen. Tijdens het eten ging hij naar onze kamers kijken … kamernummer 8 van de meisjes (Joumana, Sadija, Safae, Wiam, Azra, Salma, Chaima en Keltoum) en kamernummer 5 van de jongens (Marvis, Amir, Mustafa, Diego, Loran, Hamza en Cagatay) waren het knapste opgeruimd!

Ook het avondmaal was weer op en top. Eerst weer een lekker soepje en daarna spaghetti bolognese of vegetarisch met smeltkaas. Super super lekker!
Straks nog een bosspel en daarna heerlijk douchen!
We kijken al uit naar morgen, nog een leuke dag maar ook wel jammer dat we dan naar huis gaan.

Tot morgen!!
Uw journalisten
Alassane (3A), Isabelle (3A) en Gabriela (4B)