dinsdag 3 mei 2016

Bosklassen 2016 dag twee!

Goeiemorgen! 7.15u en de Bosklassertjes werden gewekt. Om ons extra wakker te maken begonnen we de dag, fris, met swingende ochtendgymnastiek!

Deze morgen was het aan 3B om in de VIP-tent te eten. Dat is onze speciale eettent, waar je nog iets lekkers krijgt als extra. Elke maaltijd zit er een andere klas nu werden de 3B-tjes verwend met een croissant, rozijnenbrood en chocoladebrood. De rest van het ontbijt was ook echt super heerlijk met roerei, wit en bruin brood, choco, confituur en kaas. Hier wordt ook wel wat gewerkt hoor, de afwas bijvoorbeeld werd knap verzorgd door onze vrienden van 3B.


Na een beetje spelwacht begonnen we aan een doorschuifsysteem. Alle groepen zetten hun beste dansbeentje voor bij de piratendans, we oefenden onze piratenogen op de fotozoektocht, we maakten onze kleren vuil in een heus parapiraten-parcours en we moesten punten verdienen met onze beste frisbee-krachten.

Terwijl wij zo leuk aan het spelen waren, zorgden onze lieve kookouders er weer voor dat er een feestmaaltijd te wachten stond. We mochten aanschuiven aan een groot buffet met tomaten, sla, perzik, wortel, komkommer, vlees, knackworstjes, zelfgemaakte tonijnsla en hardgekookte eitjes. We hebben zeker ons buikje kunnen rond eten.


Zoveel vitamientjes hadden we zeker nodig. Na het middagmaal vertrokken we op dodentocht. Groep 1 ging naar de toeristentoren en speelden daar een heus piratenspel. Groep 2 ging op zoek naar de vijver, die helemaal opgedroogd was. Een ideaal plekje om buske stamp te spelen! Heel wat Eduardjes hebben zich vandaag super knap ingezet!

Na ons laatste bosklas-avondmaal, super lekkere spirelli met bolognaise- of tomaten-groentensaus J, trokken we nog een keertje het bos in voor ons avondspel. Super spannend, want we mochten alleen onze weg zoeken. We trokken van opdracht naar opdracht door sporen te zoeken, zoals echte speur-piraten. Iedereen deed het prima en vond de weg terug naar ons heem. Daar kregen we nog een lekker ijsje.


Snel de douche in en dan ons bed in. Klaar om opnieuw de batterijtjes op te laden voor onze laatste, maar zeker leukste, bosklasdag!

Tot morgen !
Groetjes van Thibeau, Badar, Alex en Jorgo.